JURASS Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 320 Skąd: internet
Wysłany: 2009-12-20, 22:22
Laski zajebiaszczy tele...i only jo!
_________________ Wszedłem na słup....energetyczny-by zwiększyć moc!!!...tym gestem i iskier snop z pod lamp ulicznych-wyjaśni wam kim jestem!!!!!!!!!!!!!!
A pamiętacie to????? Znowu jeansową kurtke wyczaiłam , i jakąś białą frotkę do włosów tylko tak mi tu za mało Kobry
Kurczę jak ja tęsknie za tamtymi czasami
Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 731
Wysłany: 2009-12-21, 07:31
Może to i kurtka.... po mojemu jednak koszula....tak mam, że jestem najczęściej w błędzie...
A Kobry rzeczywiście za mało, za to za dużo Maryli i Beaty, których nie darzę szczególną sympatią i to pewnie kolejny mój błąd No cóż ktoś musi mieć sto milionów wad, by inni ich nie mieli (tak dla równowagi)
_________________ ... prawda jest pseudokolorowa...
... i nikomu nie wolno się z tego śmiać...
Ależ ludków bez wad na tym świecie nie ma :)
Moim zdaniem zarówno Maryla i Beatka obecnie mogą sobie rączki podać z tak zwana Dodą. Kicz i pustka :)
Najfajniesze wokalistki w tym kraju maja na imię Kaśka N. i Edyta B.
Sam Kobra przyznal że koszuli dżinsowej nie posiadał więc ja tylko zacytowałam :)
Wiek: 22 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 234 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-01-03, 11:12
W dzisiejszym programie Dzień Dobry TVN przy okazji historii piosenki Agnieszka zespołu ŁZY Andrzej Sołtysik popełnił gafę bo pomylił Kobranockę z Chłopcami z Placu Broni. Przez formularz kontaktowy na stronie dziendobry.tvn.pl wysłąłem już wiadomośc do Redakcji i prowadzącego, może w rewanżu doczekamy się KB w TVN-ie :)
poniżej mój email który wysłałem zainteresowanym:
Witam serdecznie. W dzisiejszym programie Dzień Dobry TVN prowadzący Andrzej Sołtysik popełnił gafę. Podczas rozmowy o piosence "Agnieszka" zespołu ŁZY powiedział pod koniec rozmowy:
(spróbuje zacytować tak jak zapamiętałem)
"...czyli Agnieszka to była właśnie Ela a Ela się nie wciela a Agnieszka już dawno nie mieszka dlatego może zmiana imiona" na co Magda Mołek odpowiedziała: "Ładne !" a wówczas Andrzej Sołtysik popełnił gafę i powiedział - "bo Ela się nie wciela to Chłopcy z Placu Broni to Boguś Łyszkiewicz..."
O Eli która się nie wciela śpiewa zespół Kobranocka !!! to Andrzej Kraiński do tekstu Andrzeja Michorzewskiego (Ordynata Michorowskiego)
natomiast Chłopcy z Placu Broni śpiewają o Eli co straciła przyjaciela !!! a tak przy okazji chętnie wysłuchałbym w Państwa programie historii jednego z hitów wszechczasów polskiej piosenki czyli "Kocham Cię jak Irlandię" Kobranocki. Pozdrawiam Grzegorz "burkos" Zielona Góra
_________________ życie jest winogronem słodkim tylko przez moment...
Krzychu Pomógł: 2 razy Wiek: 88 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 173 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2010-01-03, 12:22
witam! Burkos ! No na ten sam pomysł wpadłem i ja .Co prawda nie oglądałem dzisiejszego DDTVN .Pisałem email do programu już wcześniej (historia jednej piosenki) przy okazji emisji AK "Jako mąż i nie mąż" w programie R. Bryndal opowiadał jak to się stało że powstało.A wracają do Kobranocki to fajnie by było doczekać takiej emisji.Kiedyś już był jakiś niewypał z tvn, ale z nowym rokiem.......To działajmy zasypiemy tvn listami może to coś da pozdro
_________________ Możesz mnie oszukać uczynić mnie szczęśliwym żalem i litością też się można żywić
_________________ życie jest winogronem słodkim tylko przez moment...
ernji Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 159
Wysłany: 2010-01-03, 23:02
Cosik mi się przypomniało i tu pytanko do Kobry i reszty czy zachował się gdzieś teledysk List z poligonu, pamiętam , że pod koniec lat 80 tych leciał bodajże na dwójce i pamiętam jak przez mgłę , że jajcarski to był teledysk (Mundury chyba pruskie , możliwe , że nie pamiętam dobrze i ganianie po jakiejś wsi, polach)
_________________ ludzie porządni rzadko są bogaci
jesteś człowiekiem gdy wszystko stracisz
mały
Wiek: 37 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 164 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-02-08, 19:18
Zauważyliście jak dużo ostatnio mówi się w mediach o Żyrandolach? Kobranocka znowu wyprzedziła biegnące obecnie wydarzenia. Byle nikt nie dostał wezwania na przesłuchanie Sejmowej Komisji Śledczej
Ernji! Rzeczywiście, nasz pierwszy clip był do "Listu", ale się zmył. Tv tego nie kupiła, twórca (Wojtek Pacyna) gdzieś to zapodział, jedyna kopia i to na vhs została u "Kataryny Kanciarz", czyli należy o niej zapomnieć. Niestety...Tak, było bieganie po polach, a w mundurze pruskim występowałem ja. Miałem pięknego, zakręconego wąsa. Grałem żołnierza wracającego z wojny, który nakrywa w domu zdradzającą go żonę. Grała ją szczuplutka wówczas Anna Wojton. Kochankiem (tej świni ) był Bronisław Wrocławski. Można go obejrzeć choćby w Barwach Szczęścia.
ernji Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 159
Wysłany: 2010-03-08, 23:55
Kurcze , dzięki Andrzej za szczegółowe naświetlenie tematu, piszesz, że tv nie kupiła, ale puścili na dwójce bodajże?? . Jednak dobrze pamiętałem, że to pruski mundur:)
Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 731
Wysłany: 2010-03-15, 20:46
Wiadomo! PREZES je PREZES
A brasil...trochę tego czasu zazdraszczam, ale nie za dużo..... gdybym miała za dużo, w sajgonie, jaki mam, nie wiedziałabym, co z nim robić....chyba..... A swoją drogą, Ty chyba też nie narzekasz na braki?
_________________ ... prawda jest pseudokolorowa...
... i nikomu nie wolno się z tego śmiać...
No chwilowo nie narzekam bo ostanio tak jakoś luzowato ogólnie
No i przez trzy przymuszona jestem kościół odwiedzać bo studenty moje rekolekcje mają , ale przetrwam....
A żeby nie było za cudownie to jutro 5 godzinna rada szkoleniowa, ale dam radę :D
A tak w ogóle to uwielbiam " Enjoy the silence" :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum